unnamed Областният управител на Перник Ирена Соколова бе офиациален гост на тържествено връчване на отличие на ордена „Академически палми” на преподавателката по френски език в ГПЧЕ „Симеон Радев” , Фиданка Лазарова.За да връчи лично ордена, в града ни пристигна посланикът на Република Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. С награждавнето си педагожката стана първият и единствен в града „Кавалер” на третия по ранг приз на Франция и най-високият в сферата на образованието.

„Горда съм, че Перник има преподаватели като вас, които получават своите заслужени отличия не само в нашата страна, но и на международно равнище. Вие сте пример за подражание, както на по-младите си колеги, така и на вашите възпитаници” поздрави Соколова наградената преподавателка.

Развълнувана, учителката не скри, че емоциите взимат връх и иначе красноречива, трудно намери думи да изрази вълнението  и признателността си.

В синхрон с предстоящия Международен фестивал на маскарадните игри от елитната гимназия бяха организирали изненада за своите гости. За да прогони негативното и да призове доброто, млад сурвакар изпълни залата със звуците на характерни за нашата област, звънци.

No comments yet... Be the first to leave a reply!