Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Два пожара с материални загуби са гасени през почивните дни в региона. Огнеборците са потушили още над 30 запалвания в сухи треви и отпадъци.

- Небрежност при боравене с открит огън е причината за пожар в къща, станал в радомирското с. Прибой. Огънят лумнал на 20 февруари, около 14, 00 ч. от запалена и оставена без наблюдение суха трева. Унищожени са помощна сграда, 20 кв. м. покрив на къща и дърва за огрев. Няма пострадали хора.

- Отново на 20 февруари, но два часа по-рано е възникнал пожар в лек автомобил „Фолксваген голф”. Колата пламнала на автомагистрала „Струма” в района на общ. Радомир. Причината е техническа неизправност в резултат на което возилото е изпепелено напълно.

От пожарната напомнят, че са зачестили запалванията в сухи треви и отпадъци, което е абсолютно забранено. Много често от тях пламъците се прехвърлят в къщи, горски масиви и стопански постройки. Глобите за нарушителите са от 200 до 2000 лв.

One Response to “Къща и „Голф“ горяха в радомирско”

  1. Единственото, което ми идва на ум е добре, че не е имало хора, които да пострада сериозно.Всичко друго може да се купи или поправи, но живота няма как да се върне за жалост. Поне не и на тази планета както е според някои филми, които сме гледали. Ние хората нямаме по колко живота като котките, които прелитат и от десетият етаж и нищо им няма.Добре, че пожарните са пристигнали на време и са потушили всичко.Блога ви е много информативен.

    Отговор