Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова е на двудневно посещение в Канада. Това е първа по рода си визита на български министър на вътрешните работи в северноамериканската страна

„Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България“, заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Отава. Той поясни, че до една година този въпрос може да се разгледа. В  разговорите бяха обсъдени редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Бе посочено, че икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключовите елементи в успешното интегриране на имигранти в страната.  По думите на вицепремиер Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.
В рамките на първата визита на министър на вътрешните работи на България в Канада, вицепремиер  Бъчварова разговаря и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.
Своеобразна спирка в посещението на вицепремиера Бъчварова беше и канадският парламент, където бе проведен работен обяд с групата за приятелство между Канада и България.  „Вашето присъствие тук днес само по себе си допринася за  задълбочаването на връзките между нашите две страни“, каза сенатор Йона Мартин, заместник-председател на групата за приятелство. Вицепремиер Бъчварова представи приоритетите на правителството и предизвикателствата пред страната, като обсъди с участниците-членове на канадския парламент  възможностите и секторите за потенциални канадски инвестиции в страната.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова е на двудневно посещение в Канада, като това е първо по рода си посещение на български министър на вътрешните работи в северноамериканската страна./mvr.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!