Кардам Търновски със съпругата си Мириям при посещение в България през 2001 г.
Кардам Търновски със съпругата си Мириям при посещение в България през 2001 г.
Фотограф: Надежда Чипева  в-к Капитал

Днес, 7-ми април, в 11.30ч., в мадридската болница „Санчинаро“ почина Н. Ц.В.Княз Кардам, съобщи семейството.

Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване.

Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г, от която не успя да се възстанови. В съобщението се казва, че родителите на покойния – Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита, братята му Кирил и Константин Асен, съпругата Мириам, както и членове на семейството, са били до леглото му в последните му мигове.

Кардам е първородният син от петте деца на Симеон Сакскобургготски.

Кардам, който носеше титлите Княз Търновски и Херцог Саксонски, е роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид. Завършва Френския лицей в испанската столица, след което завършва философия и международна икономика в университета „Кларк“ в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет „Пен“ в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес в многонационалната агропромишлена компания „Фаунтинхед груп“. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, в Вирджиния, в Аржентина. Търговски директор е на телекомуникационна компания „Телефония мовилес интерконтинентал“, генерален директор на проекти UMTS.

Той и съпругата му Мириам Умбрия имат двама сина – Борис, роден на 12 октомври 1997 г., и Белтран, роден на 23 март 1999 г./dnevnik.bg/

One Response to “Почина Кардам, първородният син на Симеон Сакскобургготски”

  1. Крадливия безбожник и нагъл дървосекач – товаришчь Симеон Борисов Фердинандов дълбоко вярваше, че няма Господ; нооо Господ всичко вижда и по библейски отнема на престъпниците най-милото – първородния син, а на нас страхливите наблюдатели изпраща природни бедствия . . .

    Отговор