Няколко екипа митничари вече са се завъртяли на базата в Росенец

От близо два месеца агенти на Държавна агенция „Митници“ проверяват без много шум руския гигант „Лукойл“. Проверките са стартирали след съмнения за укриване на мита и акцизи от петролната компания като акцентът е поставен върху базата в Росенец. Това разкриха пред Faktor.bg източници от митниците. Според тях акцията се води лично от шефа ген. Ваньо Танов, а до сега са се сменили няколко екипа от проверяващи за да няма съмнения за корупция и необективност. Освен експерти на митниците, на базата в Росенец имало и засилено полицейско присъствие. От понеделник за Бургас е командирован нов екип проверяващи от централата на митниците в София. Операцията се провежда без много шум и вероятно на това се дължат огромните постъпления в бюджета през последното тримесечие, за които се хвали и премиерът Борисов.

В публичното пространство пък отдавна се коментира, че „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е декларирал приходи за над 40 млрд. лв., но не е отчел и стотинка печалба. Лидерът на Патриотите Валери Симеонов също отдавна предупреждава, че „Лукойл“ извършва огромна контрабанда на гориво, а в същото време българите карат с най-скъпият дизел в Европа, въпреки, че на световните пазари цените на горивата падат, но у нас те остават високи.

Политика на засилени проверки митниците възнамерявали да предприемат и към други големи вносители на горива, производители на алкохол и тютюневи изделия./faktor.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!