IMG_0016Концертът Джулай морнинг започва на крепостта Кракра утре вечер в 20 часа, а в голямото рок събитие се включват пет пернишки рок банди- “Перун”, “Стиркс”, “Рок он” , “100” и най-новата формация “Стоян и приятели”, която беше сформирана за големия рок концерт в Перник за рождения ден на Стохата.

“Още тогава, когато връчихме и ключовете от новото жилище на Стоян,  обещах на Васко Кръпката, че общината ще направи всичко възможно, за да възобнови рока. Ето това сега се случва. Всички перничани, които харесват тази музика, нека да заповядат утре вечер на крепостта, за да стане истински празник” – каза кметът Иван Иванов.

По думите му,  създадена е необходимата организация, като ще има подсигурена охрана. Целият бюджет на рок събитието е 6 хил.лв., които ще отидат за хонорари на участниците, за осветлението, озвучаването и монтирането на сцената.

От догодина в бюджета на ОК “Дворец на културата” ще бъдат предвидени средства за подпомагане на рок групите. Ще  бъдат финансирани поне два големи концерта през годината – Джулай на крепостта Кракра и концерт на групите за Деня на града.

Перничани посрещат 1-ви юли с много рок на крепостта от 2009-та година.

No comments yet... Be the first to leave a reply!