_thumb (4)„Щастлив съм, че съм тук и че вие сте тук, независимо от лошото време. На всички желая весело прекарване и  да се насладим на великото изкуство”.  С тези думи  кметът на Перник Иван Иванов откри тази вечер голямото събитие Джулай морнинг. Точно в 20 часа на крепостта „Кракра” започна рок маратона.

Пред публиката кметът Иван Иванов сподели, че преди време Васко Кръпката го помолил да не прекъсва  тази традиция.

„Предполагам  знаете, че от Перник е тръгнал рок фестивалът  през далечната 1965 година. Той е устоял на времето и на традициите. Отзовах се с отворени обятия, за да можем да продължим тази традиция и в крайна сметка да се чувстваме добре. Рок и само рок, без почивка” , сподели още пред феновете на рока Иванов.

В тазгодишното издание на Джулай морнинг  дърпат жици  пет пернишки рок банди. Това са “Перун”, “Стиркс”, “Рокон” , “100” и най-новата формация “Стоян и приятели”, която беше сформирана за големия рок концерт в Перник за рождения ден на Стохата.

На крепостта „Кракра” се бяха качили зам.-кметове Румяна Гьорева и д-р Адриан Симеонов, директорите на Двореца на Културата Петьо Фетфов и на Регионалния исторически музей Емилия Велинова, както и много верни почитатели на този стил музика.

No comments yet... Be the first to leave a reply!