FullSizeRender-9Жители на пернишкия кв. „Христо Смирненски“ благодариха на зам.-кмета Караилиев за премахнато опасно дърво. Сигналът за счупен клон, паднал върху улицата в кв. “Христо Смирненски“ пред бл.1. е подаден на зам. кметът Владислав Караилиев, който е разпоредил незабавно да бъде премахнат. Според гражданите на квартала бързата реакция е предотвратило евентуален инцидент.

Зам.-кметът Караилиев поясни, че става дума за дърво, намиращо се на терен, собственост на  „Мини Перник“, които са длъжни да го поддържат. „Независимо, че не е наше задължение и теренът не е общински, ние реагираме веднага, когато гражданите ни сигнализират, че се чувстват застрашени. За нас е изключително важно хората да се движат безопасно и вземаме всички необходими мерки за това“, каза Караилиев.

По думите на зам.-кмета Община Перник редовно извършва проверки на старите дървета града и периодично се , установява какво е тяхното състояние. В момента тече и акция за отстраняване на изсъхнали и опасни дървета.

No comments yet... Be the first to leave a reply!