Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Пернишко. Един е привлечен като обвиняем за шофиране в нетрезво състояние.

На 28 август, в брезнишкото с. Велковци бил спрян за проверка лек автомобил Опел „Астра”, управляван от перничанина И.Б./46 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 29 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Отново на 28 август, в гр. Перник, на ул. Ю. Гагарин” е проверен лек автомобил „БМВ”, управляван от С.В./31 г./ от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 87 промила. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 часа.

С 1, 26 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си 40-годишният И.Р. от с. Ракита. Мъжът управлявал Форд „Орион” и бил проверен на ул. Захари Зограф” в областния център. Дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

40-годишен перничанин е задържан за 24 часа в гр. Радомир, шофирайки автомобила си с 2, 61 промила алкохол в кръвта. Б.Б. бил спрян за проверка на 29 август през нощта, на ул. Р. Даскалов”. Отказал кръвна проба и е задържан за 24 ч.

Работата по документиране на случаите продължава.

 

            35-годишният А.Г от гр. Брезник е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

Мъжът бил проверен в гр. Перник, на 23 август, управлявайки лек автомобил Фиат „Браво”. Резултатът от химичния анали на кръвната му проба показал 1, 49 промила. Взета му е мярка за неотклонение „подписка” и го грози лишаване от свобода до 1 година. 

No comments yet... Be the first to leave a reply!