Младши инспекторът от пловдивското Първо РУ Емамануил Манолов стана „Полицай на годината“ за 2015-а, а колективната награда бе присъдена на ОДМВР-Бургас.

Манолов получи голямата индивидуална награда на МВР „Полицай на годината 2015-а”, защото на 25 юли 2015 г., в извънработно време, е предотвратил взломна кражба от съседен имот в Асеновград и заедно с баща си е спрял извършителите.

Оказало се, че задържаните са част от организирана престъпна група за домови кражби на територията на Асеновград и Пловдивска област.

Манолов сподели, че полицаят няма извънработно време и не е очаквал днес да получи награда. „Според мен тази награда е колективна“, изтъкна той и благодари на всички свои колеги. Манолов смята, че сред полицаите няма демотивация и коментира още, че не е участвал в полицейските протести.

Голямата колективна награда „Полицай на годината” се присъди на служителите на ОДМВР-Бургас. Дирекцията е на първо място по брой на делата за превенция на престъпността – от началото на годината досега там са образувани 1416 бързи и 142 незабавни производства.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по време на церемонията, че първенците, както и техните подгласници показват колко достойни хора работят в МВР. „Изпращаме година с изключително много изпитания, сред които бежанският натиск, етническото напрежение и борбата с контрабандата“, посочи Бъчварова. „МВР създава положителни истории и примери, които не трябва да забравяме“, допълни тя.

No comments yet... Be the first to leave a reply!