1458811542_8bd2e7cdff0През 2016 г.се навършват 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй – Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за освобождението на България.

По този повод Областна администрация Враца огранизира за поредна година поход, който ще се проведе по същия маршрут от 27 май до 2 юни.

Областният управител д-р Александър Александров подкрепя инициативата и насърчава жителите на област Перник да се включат в похода.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

Желаещите могат да подадат своите заявки до 09.05.2016 г. на адрес: гр. Враца, 3000, бул. „Демокрация”№1 или на електронна поща: obl-vr@oavratsa.egov.bg.

Регламентът и приложенията към него може да изтеглите от следните линкове:

Регламент

Приложение 1А

Приложение 1Б

Приложение 2

Приложение 3

Приложение 4

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!