104-годишният Методи Готев
104-годишният Методи Готев
Само Иван Костов знаеше какво прави, другите управници са ментета, твърди старецът
Дядо Методи Готев е на 104 г. Родил се е на 10 ноември 1910 г. в село Беланци, Радомирско. На 18 г. дошъл в София и учил шивашкия занаят. Станал крояч на мъжко облекло. През целия си живот шиел дрехи на какви ли не хора. Работел у дома, имал ателие, много му се удавало шиенето. При него идвали някогашни министри, професори, музиканти, бил много популярен шивач сред тогавашните софиянци. Той и днес е още с бистър ум, движи се трудно, но не се отказва. Става сутрин рано, закусва, гледа сутрешните блокове на няколко телевизии и чете вестници. После обядва, почива и пак гледа новините по телевизията. Много се интересува от политиката. Питам го одобрява ли това, което става в днешната политика, с хората. Казва ми, че не всичко одобрява и си личи, че е в час с всичко, което става в България. Много съжалявал, че не може да отиде на поредните избори да гласува, трудно се движи. Няма да гласува за първи път и много се ядосвал затова. Бил голям демократ. Питам го от всички сегашни политици кого одобрява най-много. Този, когото одобрява, вече не е в политиката, пенсионирал се. Казва, че само Иван Костов много добре знаел какво прави и бил истински политик, не като повечето – ментета. Жалко, че вече не е в парламента и не е в активната политика – съжалява Методи.

Допреди време дядо Методи всеки ден се разхождал из Борисовата градина. Имал си групичка от приятели, с които се срещал всеки ден там и си правели своите разходки. Но вече трудно се движи и, за съжаление, остава по цял ден вкъщи.

Затова живо се интересува какво става у нас – не изпуска нито една новинарска емисия – казва ми внучката му, 63-годишната Адриана.

Дядо Методи имал две деца – Фиданка и Георги, но и двамата починали. Останали внуците, има и правнуци. Адриана е инженер, има дъщеря Любомира, правнучка на Методи. От сина му Георги има внучка Ивайла и от нея правнуците Ралица и Георги. Когато гледал по телевизията предаване за две години от земетресението в Перник, той казал: Нищо не е това. Помня земетресението в Чирпан. Тогава беше страшно. Това в Перник нищо не е в сравнение с тогавашното, преди много години.

И много още си спомня 104-годишният дядо Методи./blitz.bg/

Дора ВУЧКОВА

No comments yet... Be the first to leave a reply!