Сн. БГНЕС

Сн. БГНЕС

Тази година  магията “Рожен“ отново ще завладее Родопа планина в периода 15-17 юли.

Съборът ще съчетае палитра от фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложения на млечни и месни храни, конни атракции, изложения на занаяти, нестинари.

Роженската поляна, тази година, ще бъде украсена с още по-голямо българско знаме. Националният флаг ще е с размери 26 на 300 м. и обща площ 7800 кв. м.

768x432 (37)Готова е схемата за палатковия лагер на тазгодишния Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 юли.

Лагерът ще е за 1200 палатки и е разделен на 6 сектора. В него ще има осветление, охрана, мобилни бани и тоалетни. В района ще е забранено паленето на открити огньове, с изключение на барбекюта. Квадратурата на един парцел е 16 кв.м., а за каравани и кемпери е предвиден отделен терен. За по-добра организация и удобство настаняването в палатковия лагер  започва на 14 юли.

Снимка 240490

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ и през 2016-таще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари. Тази година на роженските поляни ще има и специален кът за решилите да облекат народни носии, а българският трикольор ще е още по-голям.

Снимка 240489

Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване по инициатива на Фондация „Наследство в бъдещето“ и  се превърна в събитие №1 за 2015 г., посетено от над 350 000 души./ lifestyle.bg/Сн. БГНЕС/

No comments yet... Be the first to leave a reply!