Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

С концертна програма ще завърши Международният фестивал „Сребърна пафта” в Кюстендил. Това уточни  за  сайта   организаторът на фестивала Валентин Кенов. Програмата ще започне от 18.00 часа на Арката на площад „Велбъжд”. Предвидени са осем концертни изпълнения на участниците, с което дванадесетото издание на фолклорната проява ще завърши. Всички участници ще получат грамоти. Валентин Кенов посочи, че тази година във фестивала са се включили над 500 участници от Индия, Грузия, Черна гора, Кипър, Сърбия и от България, а зрителите са успели да видят палитра от различни костюми и хореография.

Организатори  на  културната  изява  са   Община Кюстендил и НЧ „Пауталия 2008”

Проявата няма конкурсен характер и ограничения във възрастта.Основната цел е обогатяване на културния живот на град Кюстендил и областта, запознаване с фолклора на други държави, както и опазване на родните традиции и обичаи за идните поколения.

За  съжаление,  участници  от  област  Перник  на  тазгодишното  издание  на  Международният  фестивал  “Сребърна  пафта“  няма,  споделиха  организаторите  с  нескрито  разочарование.

No comments yet... Be the first to leave a reply!