Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Няма достатъчно количества, търсенето е голямо, а това е пазарната икономика, заяви Ваня Зидарова от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Добра новина! По-евтини плодове и зеленчуци по пазарите спрямо същия период на миналата година. Това е мнението на търговците по борсите, пред Нова телевизия.Повечето хора вече започнаха да купуват зеленчуци, за да се подготвят за зимата. А с по-голямото търсене обикновено и цените се повишават. Но не и тази година. „Хората, които обичат да си правят зимнина, нека си правят. Няма да дадат повече пари в сравнение с миналата година, дори напротив. Имаме наблюдение, например, на корнишоните – от 5 години насам са с най-ниски цени“, обяснява Ваня Зидарова от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Изключение прави зелето. „Няма достатъчно количества, търсенето е голямо, а това е пазарната икономика“, допълва Зидарова.

 

Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

И доматите, които тази година са рекордно скъпи. Това, че в момента цените на борсата са ниски, не успокоява продавачите на зеленчуци. Освен зеленчуците, на борсата тази година по-евтини са и олиото, яйцата и маслото. Нагоре пък вървят цените на захарта и брашното.

No comments yet... Be the first to leave a reply!