Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Криминално проявен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили лек автомобил“Фолксваген Пасат“, управляван от перничанина К.Р./30 г./. Вътре са намерено и иззето найлоново пликче. При направения полеви тест станало ясно, че това е наркотично вещество.  Органите на реда претърсили дома на 30-годишният мъж, където била намерена и иззета електронна везна. К.Р. е криминално проявен, познат с наркотични вещества, кражби и обсебване. Изтърпявал е ефективни присъди за притежаване на дрога. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник.

 Полицаи от Второ РУ – Перник иззеха около 250 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Органите на реда претърсили апартамент на ул. „Мл. Стоянов“ в пернишкия кв. „Изток“, обитаван от 21-годишната С.К. от областния град. В жилището били намерени и иззети 242 грама контрабанден нарязан тютюн. Акцизната стока е иззета и работата по случая продължава.

Перничанка ще отговаря за документно престъпление.

Досъдебното производство е започнато през месец февруари тази година. В резултат на проведени множество процесуално-следствени действия, 67-годишната В.К. от областния град е привлечена като обвиняема за документна измама в особено големи размери, в условията на продължавано престъпление. Взета й е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. При доказване на вината й, я грози наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години. 

No comments yet... Be the first to leave a reply!