temidaЖител на Брезнишко ще отговаря за унищожаване и повреждане.

Вчера, в Първо РУ – Перник се оплакала служителка на хотел в областния град, че са повредени две врати на стаи. Полицаите реагирали незабавно и задържали извършителя – 40-годишният Д.Г. от брезнишкото с. Кошарево. Мъжът е с 24 часова полицейска мярка. Бил е гост на хотела и е употребил значително количество алкохол. Познат е на органите на реда с кражби и унищожаване и повреждане.

Започнато е бързо производство.

 Перничанин застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 24 януари, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от местния жител А.М./31 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени над 0, 5 промила. Химическият анализ на кръвната му проба показал 1, 32 промила. Мъжът вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Наказанието е  лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба в размер от 200 до 1000 лева.

 Радомир. Двама радомирци застават пред съда за кражба.

Престъплението е извършено на 19 януари тази година, около 01, 00 ч., На площад „Войнишко въстание“ в Радомир бил ограбен 31-годишен мъж от гр. Девин, на когото бил отнет мобилен телефон. След подадения сигнал в местното районно управление били предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, които се увенчали с успех. За броени часове били задържани двамата извършители на деянието – С.С./33 г./ и 28-годишният Г.Г. Мъжете са привлечени като обвиняеми. На по-възрастният е наложена мярка за неотклонение „подписка“, а Г.Г. е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и предстои да му се иска постоянен арест. 28-годишният е познат на полицията с множество кражби и нанасяне на телесна повреда, а С.С. с неплащане на издръжка.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

 36-годишна радомирка е задържана за кражба.

Вчера, служители на РУ – Радомир задържали криминално проявената З.С./36 г./. Жената откраднала метални предмети от имота на 68-годишен местен жител. Позната е на полицията с множество кражби, закана и използване на чужди документи. След разпит в полицията е освободена поради медицински причини.

Работата по документиране на случая продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!