Сн. Бисер   Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Поредната телефонна измама е извършена в Перник.

Използвана е схемата с провеждаща се полицейска акция и търсене на помощ за залавяне на престъпници.

На домашния телефон на 80-годишна жена се обадил мъж, който се представил за полицейски началник. Мнимият служител на реда заявил, че се провежда специализирана полицейска операция по залавяне на телефонни измамници и поискал от пенсионерката да събере всички налични пари и да им ги даде. Копюрите трябвало да послужат като доказателства, след което щели да й ги върнат. Така лековерната бабка се разделила с 1 000 лева.  Когато разбрала, че е измамена, подала сигнал в Първо РУ – Перник.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и да не дават пари под никакъв предлог. МВР и другите институции, при упражняване на дейността си не искат пари на ръка за каквото и да било. При всяко съмнително обаждане, да се търси съдействие на тел. 112.

62-годишен перничанин е намерен мъртъв до жилищен блок.

Сигнал на тел. 112 е подаден вчера, около 07, 00 ч. Граждани съобщили, че на ул. Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Перник, до жилищен блок лежи мъж, който най-вероятно е починал. Екипи на полицията реагирали незабавно и идентифицирали трупът на 62-годишен, живущ в блока. По първоначални данни човека е паднал от тераса на седмия етаж в блока и е починал от получените травми. При първоначалния оглед и аутопсията било установено, че има множество травматични увреждания  и рана в областта на гърдите. Направен е оглед на местопроизшествието и са предприети съответните процесуално-следствени действия.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

 Перничани и радомирец ще отговарят за шофиране на автомобили след употреба на алкохол.

Единият е заловен вчера, а другият е привлечен като обвиняем.

Около 30 минути след полунощ, на ул. „Бл. Гебрев“ в областния град бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от перничанина Т.Н. /25 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 76 промила. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. полицейска заповед.

59-годишният С.П. от гр. Радомир застава пред съда за шофиране на кола с концентрация на алкохол в кръвта 1, 28 промила. Мъжът бил проверен на 21 февруари тази година до площад „Войнишко въстание“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

No comments yet... Be the first to leave a reply!