Сн. БГНЕС

Сн. БГНЕС

В централата на ГЕРБ се проведе среща между Изпълнителното бюро на партията и тримата лидери на Обединените патриоти. На срещата присъства и лидерът Бойко Борисов, който се върна от Малта, където се състоя форум на Европейската народна партия (ЕНП).

В централата на ГЕРБ пристигнаха лидерите на партиите от коалицията „Обединени патриоти“ - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

След срещата Красимир Каракачанов и Валери Симеонов останаха загадъчни. Те двамата, както и Волен Сидеров, напуснаха разговорите около 3 часа след началото на срещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Валери Симеонов категорично отказа да дава коментар и подробности за преговорите, но патриотът Каракачанов се оказа „заклещен“ от медии. По думите му преговори нямало. Разговорите бяха съвсем общи. Честитихме си изборния резултат, поясни той.

Не са говорили за управленска програма, за състав на правителство и изобщо за бъдещото управление и участието на патриотите в него.

Стана ясно, че следващата среща ще е още другата седмица.

Компромиси трябва да има от всички страни, бе краткият коментар и на атакиста Волен Сидеров. Дали патриотите ще направят компромис с Борисов за премиер, той обясни, че това не зависи от него.

Срещата не е неочаквана, тъй като вечерта след изборите Бойко Борисов заяви, че разговорите ще започнат едва след командировката му в Малта. Каквито са нагласите, а и както финансовият министър от първото му правителство Симеон Дянков обяви, ГЕРБ са получили зелена светлина от европейските си партньори за коалиционен кабинет с патриотите.

Докато Бойко Борисов беше в Малта, лидерът на НФСБ Валери Симеонов се обяви за съставяне на широка коалиция, включително ГЕРБ и БСП, по национални приоритети. Това обаче още същия ден бе отхвърлено от лидера на социалистите Корнелия Нинова.

По неофициална информация в сряда в централата на ВМРО вече се е състояла среща между тримата лидери на Обединените патриоти, на която са се обсъждали приоритетите на обединението и условията им за съставяне на кабинет.

Красимир Каракачанов, който бе и кандидатът на патриотите за президент, е най-често спряганото име за министър на отбраната, въпреки че и той бе сочен като евентуален наследник на Цецка Цачева на председателското място в 44-то Народно събрание.
Кандидатът му за вице през ноември 2016 година, Явор Нотев е сочен за евентуален министър на правосъдието в едно коалиционно правителство Борисов 3.

No comments yet... Be the first to leave a reply!