Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

 Радомир. Трима застават пред съда за различни престъпления, извършени на територията на гр. Радомир.

            22-годишният С.П. от столицата ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействие на наркотични вещества. Младежът бил проверен на 11 февруари, на ул. „Черковна“, управлявайки „Нисан Патрол“. Химическата експертиза на кръвната му проба показала, че е употребил марихуана и канабис. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“.

С 2, 37 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка „Деу“ перничанина И.И./26 г./. Мъжът бил проверен на 25 март на кръстовището на улиците „Р. Даскалов“ и „Милан Грънчаров“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

30-годишен радомирец е шофирал мотоциклет „Ямаха“ без книжка и валидни регистрационни табели.

Ц.С. бил проверен на 26 март на ул. „Бащевица“ в гр. Радомир. Оказало се, че кара мотора в едногодишният срок на лишаването му от правоуправление. И на него е взета мярка за неотклонение „подписка“ и е привлечен като обвиняем. Мъжът ще отговаря и за това, че мотоциклета не бил регистриран по надлежния ред, за което също е привлечен като обвиняем.

           Перник. 34-годишен перничанин е намерен починал в дома си.

Сигналът в полицията е получен вчера, около 09, 00 ч. от брата на 34-годишният мъж. Когато отишъл в дома му, го заварил мъртъв. Пристигналите на място полицаи и съдебен лекар направили оглед на местопроизшествието. Органите на реда не установили първоначални данни за насилие. Трупът е закаран в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Причините са в процес на установяване.

Започнато е досъдебно производство.

Пожари. Дванадесет пожара са възникнали в Пернишко през изминалото денонощие.

В два от случаите са горели постройка и борова гора. Останалите десет са били в сухи треви и отпадъци.

Около 12, 45 ч. било съобщено за горяща селскостопанска постройка в брезнишкото с. Гърло. Огънят унищожил 15 кв. м. покривна конструкция. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

3 декара иглолистна гора са опостушени в пернишкия кв. „Мошино“. Гората пламнала около 20, 50 ч. от небрежност при боравене с открит

No comments yet... Be the first to leave a reply!