Сн. spacenews.com

Сн. spacenews.com

Частната американска ракетна компания “SpaceX“ изстреля мистериозен разузнавателен спътник към орбита за американската разузнавателна агенция. Това съобщава Си Ен Ен.

Първата степен на ракетата носител Falcon 9 успешно се завърна на земята , след извеждането на военният разузнавателен спътник , и направи вертикално кацане . Компанията SpaceX транслираше в реално време кацането.

Falcon 9 стартира от космодрума Кейп Канаверал в 14:15 на 1 май 2017 със секретен спътник за разузнаване на САЩ. 9 мин след старта , първата степен се завърна и вертилано се приземи недалече от мястото на старта.

SpaceX, за която това е първият старт с военен спътник , отработва технологията за многократно използване на ракетата носител , като реализира кацане на първата степен на Falcon 9 на космодрума или на платформа в Атлантическия океан. Компанията е уверена , че повторното използване на първата степен ще позволи стартовете да са поевтини. Първият повторен полет на подобна първа степен на Falcon 9 бе проведен в края на март 2017 и беше успешен./spacenewsbg.com/

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!