Сн, Бисер  Боянов

Сн, Бисер Боянов

Перник. Кости от човешки труп са намерени в пернишкия кв. „Димова махала“.

Сигнал на телефон 112 е получен днес, около 09, 50 ч. от работници на сметопочистваща фирма. Служителите алармирали, че зад жилищен блок намерили кости от човешки труп, увити в килим. Незабавно района бил отцепен от полиция и започнат оглед на местопроизшествието. Провеждат се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата в областния град.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Поредната телефонна измама на перничанин е извършена вчера.

Използвана е изпитаната схема с провеждането на полицейска операция и търсене на съдействие.

Около 19, 00 ч. на тел. 112 бил подаден сигнал от 63-годишен мъж, че е станал жертва на телефонна измама и е предал на непознати сумата от 1 400 лева и златни накити. Мъжът обяснил, че му се обадили на домашния телефон и му казали, че са от полицията и търсят съдействие за залавянето на престъпници.  Мнимите органи на реда обяснили, че в квартала който живее са извършени подобни измами и най-вероятно и той може да пострада. Така лековерният перничанин изхвърлил през терасата 1 400 лева и златни накити. След като никой не го потърсил, разбрал, че е измамени подал сигнал.

От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и да не дават пари на ръка. В своята дейност МВР никога не търси подобно съдействие и не използва такива прийоми. При подобни случаи хората да търсят връзка със свои близки, роднини или познати и да подават сигнали на тел. 112.

 Двама са привлечени като обвиняеми за шофиране на автомобили след употреба на наркотици и алкохол.

На 03 юни, в гр. Радомир бил проверен лека автомобил „Фолксваген Бора“, шофиран от  радомиреца С.С./45 г./ Установено било, че управлява автомобила под въздействието на дрога. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

На 01 юни, в гр. Перник, служители на „Пътна полиция“ проверили „Опел Вектра“, шофиран от 33-годишният А.С. от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 96 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!