Областният управител Ирена  Соколова  връчи наградите на петима учители от област Перник, отличили се в Националния конкурс „От учителя – с любов!”

Областният управител Ирена Соколова връчи наградите на петима учители от област Перник, отличили се в Националния конкурс „От учителя – с любов!”

На тържествена церемония в Министерство на образованието и науката бяха връчени наградите от Националния конкурс под надслов „От учителя – с любов!”.
Областният управител Ирена Соколова връчи отличията на петима достойни учители от област Перник.
„За мен е удоволствие лично да ви връча паметния знак на областния управител на област Перник. Вие сте доказали се професионалисти и жени дали всичко от себе си да предадат на бъдещите поколения народните ни традиции и обичаи. Благодаря ви, че чрез Вашия всеотдаен труд допринасяте за развитието и просперитета на нашата област”, поздрави Соколова наградените.
Катя Кръстева, Валентина Паунчева, Лидия Рангелова от ОУ „Христо Ботев”, с. Гълъбник,  Николина Димитрова от СУ „Васил Левски”, Брезник и Мария Николова – лектор в училища „Европа” – Радомир, са извоювали призови места в категориите „Възстановка на народни традиции и обичаи”, „Вокална музика”, „Театър” и доклад на тема: ”Развитие на функционалната грамотност на учениците чрез извънкласни дейности”.
Това е десетото издание на конкурса и се организира от Международна фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Български хоров съюз. Той се обявява за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби в направление „Изкуства“, и за учители – творци. Участниците могат да се включат в три независими една от друга секции. В този си формат той обединява традициите на Конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности и Национален литературен конкурс.

No comments yet... Be the first to leave a reply!