Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

       Криминалисти от РУ Радомир установиха и иззеха повече от 16 000 къса цигари  и  50 литра алкохол без акцизен бандерол на МФ на Р България.

            На 14.06.2017 г. в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на РУ Радомир, органите на реда проверили  гараж, стопанисван от 47 – годишен жител на гр. Радомир.  Намерени и иззети  по надлежния ред са 16 002 къса цигари без бандерол на МФ на Р България от марките LD, ‘’ Diva’’, ‘’Eva’’ и ‘’Rakel’’, както и 50 литра безакцизен алкохол. Лицето е задържано за 24 – часа с полицейска заповед. Образувано е ДП.  Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура Радомир.

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ иззеха 1500 литра дизелово гориво без  необходимите документи за платени държавни данъци и такси.

На 13.06.2017г. при съвместна проверка извършена от служители на сектор ПИП при ОДМВР- Перник с представители на „Митница Столична“, в автобусен гараж, находящ се в гр. Перник, кв. „Васил Левски“, стопанисван от частна фирма са открити два пластмасови съда пълни с дизелово гориво (около 1 500 литра),  за които не са представени нужните документи за платен дължим акциз и държавни такси. Горивото е иззето по надлежния ред от „Митница Столична“. Работа по случая продължава.

             На 14.06.2017 г. в дежурната част на 02 РУ Перник е подаден сигнал , че в близост до пътен възел ‘’Църква‘‘,в местност, където няма  жилищни и промишлени сгради, бдителни граждани са забелязали предмет наподобяващ боеприпас.  Незабавно на мястото е изпратена оперативна група, която потвърдила сигнала и предприела всички необходими мерки по обезпечаване на сигурността и здравето на гражданите. Повикан бил и екип от Министерство на отбраната , който обезвредил боеприпаса.

No comments yet... Be the first to leave a reply!