zlatodobiv_referendum (1)Няма благоприятна среда за реален „светъл“ бизнес в района, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, заявяват от компанията

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума за златодобива в Трън, ние се оттегляме и преустановяваме работата на Информационния център в града, това се казва в писмо на инвеститора с интерес към проекта, „Евромакс сървисиз“. В него се посочва, че компанията ще преоцени цялостната реализация на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

От „Евромакс сървисиз“ посочват, че предвид негативната кампания преди референдума смятат, че няма благоприятна среда за реален „светъл“ бизнес в района, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност. В писмото се подчертава, че въпреки желанието на „Евромакс сървисиз“ не е имало диалог, а се е „получил триумф на изкуствено създадените страхове“.

„Многократно сме заявявали, че виждаме смисъл в 100 милиона инвестиции само ако има конструктивен диалог“, се посочва още в разпространената до медиите информация.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън, завършва писмото. Това е второ официално съобщение от „Евромакс сървисиз“ след края на референдума. В неделя от компанията обявиха в писмо до медиите, че са били въвлечени в политическо-криминален сценарий./faktor.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!