Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

21 – годишен мъж ще отговаря пред закона за грабеж, извършен  от бензиностанция ‘’Лукойл‘‘  на автомагистрала ‘’Струма’’.

На 31.03.2017 г. около 01,10 ч. лице от мъжки пол, високо около 170 -180 см, с шарена кърпа закриваща лицето облечен в сиви дрехи влиза в бензиностанция “Лукойл“, с. Студена като заплашва касиерката с насочен към нея пистолет и думите „Дай парите“. Уплашената служителката отваря касата взима оборот – сумата около 80 лева , поставя ги в брошура на “Лукойл“ и ги дава на мъжа, след което извържителят се оттегля пеша по посока с. Студена по АМ-Струма.

След близо двумесечно разследване и проведени множество оперативно  – издирвателни мероприятия, криминалистите от 02 РУ Перник стигнали до извършителя на тежкото криминално престъпление – 21 годишния М. М. от град Перник. Младежът не е познат досега на органите на реда с криминални прояви.

            Служители на ОДМВР Перник установиха 49 –годишен мъж, извършващ нерегламентиран превоз на пътници на територията на 02 РУ

При съвместна полицейска операция, проведена от служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и служители на група „Пътна полиция“ при ОДМВР Перник е установено лице, занимаващо се с нерегламентиран превоз на пътници.

На 16.06.2017 г., около 07.00 часа в района на с. Драгичево е спрян за проверка л.а. марка „Мазда“, с водач П .А. В следствие на проверката е установено, че същият извършва нерегламентиран превоз на четирима пътници срещу заплащане. На водача е съставен АУАН по ЗАП от Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Перник. Автомобилът е иззет и транспортиран на наказателен паркинг в гр. Перник.

Образувана е преписка и работата по случая продължава.

Товарен автомобил  горя в град Батановци.

На 17.06.2017 г., в малките часове на нощта във ОДЧ на ОДМВР Перник е получен сигнал за горящ автомобил на улица ‘’6-ти септември ‘‘ в град Батановци. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на Първо РУ Перник, която установява на място т. а.  марка „Хюндай “, собственост на 50 – годишен мъж от гр. Батановци. Пожарът е потушен от екип на ПБЗН.

Образувано е ДП, работата по случая продължава.

                Бдителни граждани алармираха в ОДМВР Перник за пиян шофьор. Служителите на сектор „Пътна полиция“ – Перник го хванаха  с 3,74 промила алкохол в кръвта.

             На 16.06.2017 г., около 20,30 ч. в   дежурната част на ОДМВР Перник е получен сигнал от съвестни граждани, че видимо неадекватен водач на лек автомобил ‘’ Volvo’’, който е предизвикал леко пътно –транспортно произшествие с паркиран автомобил на ул.’’Варна‘‘ на територията на Първо РУ Перник, след което  е запрашил с автомобила си в неизвестна посока.

Служителите на сектор „Пътна полиция“ реагирали незабавно и за броени минути, установили   42 –годишния Р. К. от град Перник. При извършената му проба за употреба на алкохол, подозренията на гражданите подали сигнала се оказали основателни – дрегера отчел 3.74 промила алкохол в кръвта на лицето. Мъжът е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа.

Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!