Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Пернишки полицаи иззеха контрабанден тютюн и цигари.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник и представители на Митница София. Органите на реда проверили имот на ул. „1-ва“ в областния център, собственост на 44-годишната С.П. Вътре бил намерен и иззет нарязан тютюн с тегло 1, 7 килограма без акцизен бандерол.

По-късно бил проверен 72-годишният Й.Г., както и домът му. Конфискувани са общо 140 къса цигари от различни марки.

По двата случая са започвани административно-наказателни производства и работата продължава.

Трима са задържани при опит за кражба от кариера в пернишкото с. Студена.

На 29 юни през нощта, на тел. 112 бил подаден сигнал от служител по сигурността на кариерата в с. Студена, че на място е задържан мъж, който се опитал да краде от обекта. Пристигналите на място полицаи установили, че представители на частна охранителна фирма, пазеща обекта са заловили 37-годишният Б.В. от областния град. С него имало още 3-ма, които успели да избягат. На Б.В. била наложена 24 часова полицейска мярка, а към останалите полицаите предприели издирвателни мероприятия.

Вчера, във Второ РУ били задържани 36-годишнят М.А. и Н.П./28 г./, като заподозрени в извършеното престъпление. Установен е и четвъртият участник в групата, който е обявен за издирване. Тримата задържани са криминално проявени, познати на органите на реда предимно с кражби.

По случая е започнато бързо производство и работа продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Четири автомобила са горели тази нощ в Перник.

Пламъците лумнали около 02, 20 ч. на ул. „Ю. Гагарин“, пред жилищен блок. Напълно унищожени са „Пежо 306“, Ауди А3“ и „Ауди А6“. Частично обгорял е „Пежо 206“. Автомобилите са собственост съответно на 30 и 32-годишни жени, 38-годишен мъж и 31-годишна жена, всички от областния град.

Причините не са установени. Извършен е оглед от служители на Второ РУ и са предприети действия по разследване на престъплението.

Образувано е досъдебно производство.

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато тази сутрин.

Около 06, 30 ч., на главен път Е-79, в района на кръстовището при с. Драгичево бил проверен лек автомобил „Субару“, управляван от столичанина И.П./54 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 48 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

             Брезник. 35-годишната Е.Г. застава пред Темида за нападението на полицай.

Инцидентът се е случил на 25 юни, пред Районно управление на МВР – Брезник. Две компании пили в местно заведение. Едната отишла в полицията да подаде жалба за откраднат телефон. Излизайки от сградата, отвън ги чакала другата компания. Разразил се словесен конфликт, който можел да прерасне в сбиване.  Тогава се намесил мастен полицай, който предотвратил сблъсъка, но бил ритнат в корема от 35-годишната Е.Г. от гр. Перник. Жената била задържана за 24 ч. с полицейска мярка и срещу нея органите на реда образували бързо производство. След подведеното разследване е привлечена като обвиняема по чл. 131, ал. 2, т.4 от НК.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!