Никога повече 9-ти септември 1944 г. – началото на кървавия терор над българския народ, проведен от една антибългарска партия, слуга на Кремъл | Фотограф: Христо Христов, desebg.com.

Никога повече 9-ти септември 1944 г. – началото на кървавия терор над българския народ, проведен от една антибългарска партия, слуга на Кремъл |  Фотограф: Христо Христов, desebg.com.

Днес с поклонение пред жертвите демократична България отбелязва 73 години от 9 септември 1944 г., когато с помощта на съветската окупация Българската работническа партия (комунисти) идва на власт.

Датата е черна за българската история, защото потапя страната в невиждан терор, политически реваншизъм и неоправдано насилие.

9 септември 1944 г. откъсва България от демократичния свят за близо половин век. Деветосептемврийският преврат е предпоставката, с която е поставено началото на съветизацията на страната и изграждането на тоталитарна комунистическа диктатура по образец на Кремъл.

Само в първите няколко месеца след 9-ти септември са избити без съд и присъда между 18 000 и 30 000 души.

След това комунистическата партия поставя началото на политическото „правосъдие” с т. нар. народен съд.

Жертвите – убити, безследно изчезнали, изселени, въдворени в концлагери, преследваните и следените от Държавна сигурност – в периода 1944-1989 г. надхвърлят 1 млн. души със семействата им.

Социално-икономическият експеримент, който БКП започва на 9 септември 1944 г. завършва 45 години, през които режимът, ръководен от Тодор Живков, три пъти фалира страната, като при последният и Съветският съюз не е в състояние да спаси банкрутиралото управление на Българската комунистическа партия.

През 1989 г. тя завещава външен дълг от близо 11 млрд. долара и вътрешен дълг от 25 млрд. лева.

БКП никога не се извинява на българския народ за престъпленията по време на своето управление. А нейният наследник БСП и до днес празнува 9-ти септември като „светла дата” в българската история.

С поклонения и панихиди в цялата страна демократичната общност ще почете днес паметта на жертвите на комунистическия режим днес. В София венци и цветя ще бъдат поднесени пред Мемориала на жертвите на комунизма край НДК./desebg.com/

Вижте повече за убийствата без съд и присъда след Деветосептемврийския преврат – ТУК.

Вижте повече за БКП като идеология и тоталитарно управление – ТУК.

No comments yet... Be the first to leave a reply!