IMG_6646Областният управител Ирена Соколова ще провежда и координира изпълнението на дейностите от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.

Това стана ясно на проведената среща семинар с Министъра на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър председателя Румяна Бъчварова в Боровец, на която присъстваха областните управители от цялата страна.

 Губернаторът ще инициира и организира редица публични събития в областта, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство в Съвета на ЕС.

„Областните администрации ще бъдат основният посредник на идеите и IMG_6683представяне на приоритетите на Председателството с поставяне на акцент върху ролята на България в тези шест „звездни“ месеца да бъде „честен брокер“, доверен регионален партньор и добър лидер, който знае, че е просто част от едно цяло. Избран е най-подходящият девиз за Българското председателство , а именно „Съединението прави силата”, сподели Ирена Соколова.


В област Перник се предвижда мероприятията да се проведат през месеците октомври и ноември. 

Пред областните управители от цялата страна министър Павлова представи още ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, а заместник-министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Моника Панайотова представи в детайли мултимедийната презентация, посветена на IMG_6664десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 По време на председателството, в страната ще бъдат проведени над 250 тематични събития, които ще имат за цел да повишат репутацията на страната, да стимулират туристическия бранш и да акцентират върху културно-историческия обмен в Европа.

No comments yet... Be the first to leave a reply!