22554741_1610907715646762_3701641136990721462_n  15-годишната перничанка Стефани Веселинова, която е родом от Драгичево, стана Европейски шампион по сумо за деца в категория 50 кг в Полша. Благата вест съобщи кметът на селото Виктор Викторов, като написа похвален пост на личната си страница във фейсбук.

Стефани е възпитаничка на ПМГ“ Христо Смирненски“ в Перник и тренира в спортен клуб „Перун“ с треньор Галина Венева. Въпреки крехката си възраст, младата състезателка е носител на близо 70 медала от национални състезания в страната. Тя започва да тренира от петгодишна възраст, а любовта й към спорта идва от нейната майка.
Семейството на Стефани и цяло Драгичево е в истинска еуфория от блестящото й представяне. Кметът на селото Виктор Викторов ще организира специално посрещане на момичето, за да я поздрави и изкаже специални благодарности.
„В селото е изградена вече нова зала за тренировки. Тя се намира в сградата на кметството. Целта е децата да има къде да спортуват, защото спортът възпитава и дисциплинира“, сподели Викторов и не скри вълнението си от завоюваната титла на момичето.
„Гордея се, когато децата ни постигат такива резултати, няма по-хубаво и силно нещо, когато виждаш как с упоритост се постигат високи резултати“, каза Викторов с пресипнал глас и усмивка на лицето, след предизвиканите емоции от победата.

No comments yet... Be the first to leave a reply!