1280px-DDH-183_いずも(1)  Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканен да разгледа най-големият кораб на японските Морски сили за самоотбрана (ЯМСС) – хеликоптероносачът JS Izumo (DDG-183), водещият кораб от клас Izumo, по време на визитата си в Япония следващия месец, предава азиатскотихоокеанското англоезично електронно издание The Diplomat, като се позовава на публикации в японската преса.

Тръмп може бъде първият американски президент посетил този кораб, класифициран като хеликоптероносач, за да бъдат омаловажени бойните му способности. Плавателният съд е спуснат на вода през март 2015 година. Източник от японското правителство заяви, във връзка с предстоящата визита на американския президент Доналд Тръмп, че Изумо е кораб, символизиращ военното сътрудничество между Япония и САЩ и отбранителните

Image Credit: Wikimedia Commons/Kaijō Jieitai

Image Credit: Wikimedia Commons/Kaijō Jieitai

възможности на Япония.

Корабът е част от Първа ескортна флотилия на ЯМСС, базирана в Йокосука, префектурата Канагава, където е и домът на американския самолетоносач USS Ronald Reagan. Визитата на Доналд Тръмп е предвидена за 5-7 ноември, като той ще се срещне с японския премиер Шиндзо Абе и император Акахито, както и с други висшестоящи служители на правителството. Все още не е ясно, дали американският президент е приел поканата да разгледа Изумо в Йокосука.
Източник: http://focus-militarynews.net/

No comments yet... Be the first to leave a reply!