_thumb (53)Безстопанствените кучета в Перник се оказаха тема номер 1 в общината за последните дни. Природозащитници в стремежа си да привлекат по-голямо внимание върху тях стигнаха до  там да оставят трупове пред общинската администрация. От БСП и Атака поискаха общината да вземе по-спешни мерки.

„Проблемът е голям, проблемът е на цялото общество“ – каза кметът Вяра Церовска. Тя допълни, че както всички следи всичко, което се случва в града и очаква съответните компетенти органи да си свършат работата и да установят кой трови кучетата. „Сигурна съм, че никой не допуска, че ние като община участваме в подобно нещо“ – допълни кметът, като по този начин отговори на слуховете, че общината има пръст в „разчистването“ на глутниците в града. „Правим всичко възможно за да се справим с проблема. Направихме ремонт на кастрационния център, осигурихме нормални условия за работа там.“ – каза Церовска и в отговор на въпроса на партия Атака каква е връзката на мъжа на зам.кмета Ковачева с   кастрационния център  отговори, че той работи там като ветеринар, назначен от фирмата, стопанисваща центъра.

Церовска каза още , че в града ни непрекъснато се увеличава броя на големите кучета. Кучета, които се оставят в Перник. От кастрационния център също свидетелствали, че често хващат кучета, които вече са маркирани, но в други общини. „Хората непрекъснато говорят, че се стоварят кучета. Апелираме при възможност да се снимат тези, които го правят.За да можем да реагираме“ – каза още кметът. Вяра Церовска каза, че в общината има цял списък от адреси, подадени от граждани , където се отглеждат по много кучета. „Когато обаче отидем на проверка там или няма никой, или кучетата ги няма“ – допълни тя./perniknews.com/

No comments yet... Be the first to leave a reply!