23334317_1695395407146947_8765649967208354906_o  Политическа партия Демократичният съюз на българите в Сърбия остро осъжда арестуването и задържането за няколко часа на тримата български лекари – Валентин Янев, Красимир Андреев и Цветанка Цолова. Това се казва в официално съобщение до медиите от ръководството на организацията.
Сънародниците ни наричат полицейската акция „брутална и дълбоко антихуманна по същността си“ и смятат, че тя е показна и няма нищо общо с рутинен контрол на здравната инспекция от Ниш, която, според думите на самите инспектори, за последен път е идвала в Босилеград преди осем години.
„Ние задаваме въпроса къде беше здравната инспекция, когато босилеградските граждани умираха в линейките на път до специализираните клиники в Сурдулица, Враня и Ниш? Къде беше здравната инспекция да контролира как и с какви коли се извозваха тежко болните от Босилеград до ВМА в София когато това го организираше община Босилеград?“ – питат сънародниците ни.
Припомняме, че в събота външният ни министър Екатерина Захариева инструктира посланика ни в Белград да постави въпроса за инцидента пред сръбските власти.

No comments yet... Be the first to leave a reply!