Перник. Криминално проявен ще отговаря за опит за грабеж.

Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Престъплението е извършено през месец май тази година. Около 20, 45 ч., в подлеза на ЖП гарата в областния град било нападнато 20-годишно момиче. Неизвестен тогава мъж ударил жертвата в областта на врата и  издърпал текстилна верижка от шията й. Девойката имала и сребърна такава, но тя останала непокътната.

След подадения сигнал в Първо РУ – Перник започнало разследване. В резултат на множество издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и задържан извършителя на дръзкото деяние – 33-годишният Г.П. от гр. Перник. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Познат е с кражби и грабеж. Привлечен е като обвиняем и му е наложено прокурорско задържане за срок до 72 часа. Предстои да му се иска постоянен арест.

Шофьор на товарен автомобил е задържан за подкуп.

Случката се е разиграла вчера, на автомагистрала „Люлин“. Товарен автомобил „МАН“ бил спрян за проверка от служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“. Контролните органи установили технически неизправности по колата и предприели действия по съставяне на акт за административно нарушение. Тогава шофьора на мана, 65-годишният Н.И от с. Яхиново извадил банкнота от 100 лева и я предложил на проверяващите. Те уведомили служители от Второ РУ, които задържали 65-годишният мъж за срок до 24 часа . Автомобилът е оставен на наказателен паркинг.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 304, ал. 1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Леко пътнотранспортно произшествие със служебен полицейски автомобил е станало на 12 ноември в Перник.

Инцидентът е възникнал около 10, 00 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ посока кв. „Димова махала“. „Опел Астра“, шофиран от служител на Първо РУ – Перник се ударил в мантинелата встрани от пътя. Полицаят изпълнявал служебни задачи. Изпробван е с техническо средство за алкохол от дежурния на ОДМВР – Перник, като резултатът е отрицателен. Няма пострадали хора, нанесени са незначителни материални щети на колата.

Брезник. Перничанин и столичанка застават пред съда за кражба на 100-годишни икони.

През месец юли тази година, от църквата в брезнишкото с. Режанци били откраднати 12 дървени икони, един дървен кръст и китра. По данни на експерти иконите са 100-годишни и стойността им е над 11 000 лева.

Служители на РУ-Брезник започнали досъдебно производство по случая. Непрестанната работа се увенчала с успех. Органите на реда установили извършителите – 30-годишният Ю.М. от гр. Перник и 25-годишната З.И. от гр. София. Двамата живеели на семейни начала. Майката на мъжа пребивавала в с. Режанци и те често ходили там. Откраднатите вещи са били продадени в столицата и след това препродавани през оказионни магазини. Всички са намерени и иззети. Ю.М. и З.И. са  привлечени като обвиняеми. До този момент не са познати на полицията с криминални прояви.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

ПТП. Пияна перничанка е предизвикала верижно катастрофа.

Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети на 5 автомобила.

Инцидентът е станал вчера, около 16, 20 ч., на ул. Бл. Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. Лек автомобил Ланчия „Делта“, управляван от 34-годишната Е.Й. ударил последователно 5 паркирани автомобила – „Мерцедес“, Фолксваген „Голф“, „Субару“, „Деу – Ланус“ и „Роувър“. При изпробването на 34-годишната жена за алкохол с техническо средство били отчетени рекордните 2, 85 промила. Отказала кръвна проба за химичен анализ и била задържана за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!