zx860y484_3080876  Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс, съобщи пресцентърът на министерството.

По време на втория ден от визитата си във Вашингтон министър Цачева го е запознала с един от основните приоритетите за Министерство на правосъдието по време на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС – институционализиране на Службата на европейския прокурор.

„България, като един от инициаторите за създаването на Европейска прокуратура, ще работи приоритетно за институционализирането и функционирането на службата и за изграждането на отношенията с партньорските институции и служби, като ЕВРОЮСТ, ЕВРОПОЛ, ОЛАФ, включително от държави извън Европейския съюз“, е казала Цачева.

Главният прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс е приел с интерес отправената от Цачева покана да присъства на конференцията, посветена на темата за институционализирането на Европейската прокуратура, която ще се състои в София през март 2018./.dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!