31-годишeн мъж е задържан за извършено тежко престъпление на територията на Перни

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа; Привлечен е като обвиняем по чл. 116, ал. 1, т. 6 и 11, във връзка с чл. 115 от НК

В резултат на предприето активно разследване е установен и задържан 31-годишният Ц.В., прострелял смъртоносно 25-годишен жител на Перник. Престъплението бе извършено в ранните часове на 15 ноември в центъра на областния град. Веднага след извършения оглед, започнаха активните оперативни и процесуални действия, под ръководството на Окръжна прокуратура. В тях бяха включени екипи на ОДМВР-Перник и ГД „Национална полиция“. В рамките на разследването бе установена самоличността на извършителя, пребивавал в Перник без адресна регистрация. Ц.В., който след дръзкото нападение се укри, бе обявен за общодържавно издирване.

Вчера той е задържан, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.  Привлечен е като обвиняем по чл. 116, ал. 1, т. 6 и 11, във връзка с чл. 115 от НК, предстои внасяне на искане за постоянното задържане на Ц.В.

 

Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Пернишки полицаи иззеха 3 килограма нарязан тютюн.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Органите на реда претърсили жилище на ул. „Клемент Готвалд“ в областния град, обитавано от 55-годишната Е.Л.. Вътре били намерени и иззети торбички със ситно нарязана кафява листна маса с тегло 3 килограма. Направен е оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство.

 Перничанин ще отговаря за измама.

В началото на тази година била измамена перничанка със сумата от 1000 лева. Била й приложена схемата за провеждаща се полицейска операция и залавяне на телефонни измамници. Жената събрала 1000 лева и ги хвърлила през терасата на блока в който живее в пернишкия кв. „Изток“. Като съизвършител, парите взел 56-годишният В.С. от гр. Перник. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклоним „подписка“. При доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!