Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Над 6 килограма контрабанден тютюн иззеха пернишки и брезнишки полицаи.

Акциите са проведени вчера, когато в гр. Перник, на ул. „Йордан Лютибродски“ била претърсена къща, обитавана от 38-годишната М.И. от областния град. Били намерени и иззети 5 килограма ситно нарязана кафеникава листна маса, която се оказала тютюн без акцизен бандерол.

В гр. Брезник полицаи проверили лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от местния жител Л.С./60 г./. В колата били намерени и иззети два плика със ситно нарязана кафеникава листна маса с тегло един килограм. При претърсване дома на 60-годишният мъж били открити още 0, 300 кг. от същото вещество. Оказало се, че това е тютюн без бандерол.

Започнати са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

21-годишен перничанин е задържан за поредица от грабежи.

Наложена му е прокурорска мярка за срок до 72 ч. и ще му се иска постоянен арест.

В периода 20-26 ноември тази година, в гр. Перник били ограбени трима непълнолетни. Неизвестен тогава пресрещал жертвите си и чрез издърпване им отнемал мобилните телефони. След подадените сигнали, служители от Първо РУ предприели действия за установяване на грабителя. Разследването се увенчало с успех. Оказало се, че извършител на деянията е 21-годишният Ц.Д. от областния град. Задържан е за 72 ч. с прокурорско постановление и ще му се иска мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Мъж и жена застават пред съда за управление на автомобили без книжка и под въздействието на алкохол и наркотици.

44-годишният З.К. от столицата ще отговаря за шофиране на „Мазда 626“ без свидетелство. Мъжът бил проверен в гр. Брезник, на 26 октомври тази година. Оказало се, че кара колата в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.

С 1, 29 промила алкохол в кръвта е шофирала автомобила си 29-годишната С.М. от гр. Перник. Жената била поверена в областния град, управлявайки лек автомобил „Ауди“. Тестът за наркотици също се оказал положителен. Установено е, че е взимала амфетамин. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!