Bulgaria-online.bg

Bulgaria-online.bg

Предстои изкърпване на цялата пътна мрежа на територията на Пернишка област, съобщи директорът на Областно пътно управление Румен Сачански.
Ремонтирани са участъците с пропадания на пътното платно по шосето София – Радомир – Гюешево в Пернишко. На магистрала Люлин са подменени паната на облицовките на тунелите. Подновена е маркировката по първокласните пътища.
След изработване на шумова карта на всички магистрали в страната от АПИ ще бъдат направени постъпки за изграждане на шумозаглушителни съоръжения по магистрала Струма в участъка на Даскалово и Студена.
Проектира се рехабилитация на пътя от Брезник до Сливница. След този ремонт се надявам да се изгради още една връзка на Брезник със Софийска област, като в същото време ще увеличим движението от и към Калотина, заяви Сачански. Той уточни, че критериите при избор на обектите за рехабилитация се базират предимно на трафика, затова основно са заложени средства за първокласните направления, второкласния път Перник – Стрезимировци, след което са третокласните пътища.
Ще бъдат увеличени с 2 м габаритите на пътя Станьовци – Горна Секирна и от 4 м ширината ще стане 6 м, каза още Сачански. Вече е възложено проектиране на разширението на участъка.
Изготвен е проект и за рехабилитация на пътя Радомир – Копаница.
Работи се активно по разширяване на пътен възел „Марина бара“ в Перник, каза още Сачански.
Догодина е предвиден ремонт на пътя Извор – Лобош – Земен, който не е рехабилитиран от 1981 г.

Възстановено е движението по АМ „Люлин“ в тунел „Мало Бучино“, в посока Перник. /БТА/

Автор:  Елка  Робева

No comments yet... Be the first to leave a reply!