-Петър Паунов  Сн. rumiborisova.blogspot.bg

-Петър Паунов
Сн. rumiborisova.blogspot.bg

Кюстендилска община ще има възможност да ползва след Нова година депата за отпадъци в Перник и Самоков. Това каза по време на заседание на Общинския съвет /ОбС/ в Кюстендил кметът Петър Паунов. Това става възможно, след като държавата е задействала своята квота в тези две депа за отпадъци, уточни Паунов.
„Вероятно ще имаме доста прилична квота и в двете от депата“, каза още кметът на общината. Той посочи, че сериозния проблем е, че община Кюстендил към този момент по никакъв начин не може да осигури финансиране за транспортиране и тепърва предстоят „тежки преговори“.
„Ние своевременно бяхме изготвили проекти и за намеренията за изграждане на депа за отпадъци и в Кочериново, и в с. Джерман, община Дупница. Проектната ни готовност винаги е била налице с претоварната станция и в момента е задвижен проекта. Надявам се, че през следващата година той ще бъде одобрен и ще се проведат процедури по избор на изпълнител за сепарираща инсталация, компостираща инсталаия, изцяло нова инфраструктура, за да може отпадъкът да бъде третиран на място и само символична част от него да бъде извозван, каза още Петър Паунов./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!