Перник. Пернишки полицаи установиха нерегистриран автомобил.

11-12-08-90050_1                Вчера, около 12,00 ч., на ул. „Ю. Гагарин“, в района на кв. „Мошино“ бил проверен Фолксваген „Туарег“, управляван от 37-годишният М.Ж. от областния град. Органите на реда констатирали, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България.

Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК. Наказанието е лишаване от свобода до една година или глоба от 500 до 1 000 лева.

25-годишен перничанин се изправя пред правосъдието за хулиганство.

М.В. бил пред денонощен магазин на ул. Благой Гебрев, в пернишкия кв. „Изток“. Там извършил непристойни действия, който възмутили гражданите. Пристигналите на място полицай го арестували и срещу него било започнато досъдебно производство. След като били събрани достатъчно доказателства, младежът е привлечен като обвиняем. Наказанието за подобен род деяния е лишаване от свобода до 5 години.

Брезник. Пътен инцидент със значителни материални щети е възникнал в Брезник.

Произшествието е станало вчера, около 14, 30 ч. в района на гр. Брезник. Сблъскали се „Ауди А4“, шофиран от местния жител М.Д./29 г./ и „Ландровър“, управляван от столичанина К.С./32 г./. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети основно на аудито. Извършен е оглед от служители на РУ – Брезник и е образувано досъдебно производство.

Трън. Жител на с. Владая застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

50-годишният К.Е. бил проверен в трънското с. Неделково, посока Перник, управлявайки лек автомобил „Лада“. Алкохолната му проба се оказала над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба показал 1, 84 промила. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура „Трън“.

No comments yet... Be the first to leave a reply!