Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

От днес в община Перник започва кампанията за събиране на местни данъци и такси, съобщи общинският пресцентър. Директорът на дирекция „Местни приходи и такси“ Ивета Боянова обяви, че вече има и две изнесени работни места – в най-големия пернишки квартал „Изток“ и в сградата на община Перник. От 1-ви март ще може да се заплащат данъци и в кметство Даскалово. За улеснение на жителите на общината ще има и мобилни групи по селата.
Данъчните задължения са качени по партидите на всички данъчно задължени лица и всеки , който желае може да извърши своето плащане, каза Боянова. Тя напомни, че данъците се заплащат с 5 процента отстъпка до 30 април. „За втора поредна година по-рано започваме прием на данъчните плащания, като единствената ни цел е да избегнем голямото струпване на граждани пред гишетата“, посочи още Боянова.
През 2017 година планираните местни приходи в общинския бюджет са изпълнени 88 на сто, което се равнява на 15 483 000 лв. За данък недвижими имоти изпълнението е 89 на сто, такса битови отпадъци – 84 на сто, данък за придобиване на имущество – 87 на сто и т.н.
През последните години се наблюдава увеличаване на събираемостта на данъците, посочи още Боянова.
От 2 февруари гражданите и фирмите ще започнат да получават и данъчните съобщения./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!