Сн. dnevnik.bg

Сн. dnevnik.bg

Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка „Топлофикация“ – Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов. Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул.“Найчо Цанов“ в центъра на града в продължение на около пет години не са плащали парно и топла вода.
Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказаха от „Топлофикация“. Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от „Топлофикация“, заради това блокът не е воден като наш абонат, обясни Спасов.
Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с „Топлофикация“ за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.
За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато. Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от „Топлофикация“ обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

No comments yet... Be the first to leave a reply!