Перник. Поредна успешна акция на пернишката полиция в борбата с контрабандата.

Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Иззети са около 10 килограма нелегален тютюн.

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 67-годишният Д.Е. от областния град. В колата имало 20 плика пълни със ситно нарязана кафеникава листна маса, която се оказала тютюн. Контрабандната стока в размер на около 10 килограма била иззета. Мъжът и друг път е залавян с  акцизни стоки без бандерол.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Двама са задържани за нанесен побой на бензинджия.

Сигналът в полицията бил подаден тази нощ, около 03, 45 ч. Гардове, охраняващи бензиностанция в Перник алармирали, че е бит служител на пункта от няколко неизвестни лица. Пристигналите на място униформени установили, че е възникнал скандал между 24-годишен бензинджия и три неизвестни лица, който му нанесли побой и избягали. Младият мъж бил прегледан в Пернишката болница и освободен без сериозни наранявания. Органите на реда предприели действия за установяване на извършителите и много бързо двама от тях били задържани. Мотивите за престъплението са в процес на установяване.

Започнато е досъдебно производство.

Кюстендилец е задържан за подкуп.

На 14 януари, около 04,00 ч., на ул. „Отец Паисий“ в гр. Радомир бил проверен лек автомобил, шофиран от 35-годишният М.С. от гр. Кюстендил. Полицаите установили, че мъжът има доста неплатени глоби за нарушения на Закона за движение по пътищата. Предприели процедура по изземване на свидетелството му за правоуправление, при което мъжът подхвърлил в патрулката малка сума пари, за да не бъде взето отношение. Полицаите незабавно сигнализирали оперативната дежурна част. М.С. бил задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство по чл. 304, ал. 1 от НК и работата продължава.

No comments yet... Be the first to leave a reply!