Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Перник. Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОДМВР Перник иззеха близо седем килограма тютюн  без акцизен бандерол на МФ на Р България.

На 30.01.2018 г. в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на град Перник, органите на реда проверили къща и прилежащи към нея постройки в квартал ‘’Рудничар‘‘,  стопанисван от 60 – годишен перничанин. В хода на операцията,  служителите на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  забелязали и решили  да инспектират и обособена за домашни любимци клетка, в която бдяло огромно куче. След като то било озаптено и самата клетка била обискирана. Съмненията на полицейските служители се оправдали. В талашитения под  на постройката, в  специално обособен тайник са намерени и иззети  по надлежния ред два чувала ( с тегло 6,755 кг) нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван.  Образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Работата по случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.

             48–годишен мъж ще отговаря пред закона за противозаконно присвояване на  чужда движима вещ – лек автомобил БМВ.

През лятото на 2016 г, Б. Д. от гр. Батановци  чрез обява в Интернет, извършил бартер на своя лек автомобил БМВ с друг от същата марка. Лицето, с което извършил сделката го информирал, че  возилото документално се  води на трето лице. След като  го ремонтирал  и използвал близо една година, Б. Д. се свързал със реалните собственици на колата. Възникнал спор относно прехвърлянато, който не бил разрешен. Афектиран  Б.Д препродал въпросното МПС без да има законово право за това.  В последствие е започнало раследване по случая, а  автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Мъжът е привлечен е като обвиняем. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

No comments yet... Be the first to leave a reply!