© Георги Кожухаров

© Георги Кожухаров

“ И  не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че, не пилейте времето!“ – с тези думи министър- председателят Бойко Борисов порица министрите заради забавянето на работата по въвеждане на електронна размяна на документи в администрацията, се вижда от част от стенограмата от правителственото заседание.

Премиерът реагира след като заместникът му Томислав Дончев призовава министрите да се намесят лично в процеса, за да се ускори работата. От думите на Дончев се разбира, че досега само една трета от администрациите са започнали да си обменят документи онлайн, от териториалните администрации – една, от областните администрации и общините – под половината. Срокът за въвеждане на електронен документооборот в администрацията е ноември тази година и по думите на Дончев няма нагласа той да бъде удължен.

„Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората“, подкрепя го и премиерът./dnevnik.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!