Сн.  Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

Пернишки полицаи иззеха над 20 000 къса контрабандни цигари.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили апартамент, на ул. „Лом“ в кв. „Изток“, обитаван от 67-годишната Т.С. В него били намерени и иззети 20 880 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК и работата продължава.

 Двама застават пред правосъдието за разпространение и притежаване на наркотични вещества.

В края на месец ноември миналата година, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили 36-годишният Д.Р. с постоянен адрес столицата. У него криминалистите намерили и иззели около 10 гр. марихуана. От жилище, обитавано от мъжа на ул. „Струма“ в областния град били конфискувани над 17 грама марихуана. Д.Р. е познат на органите на реда с притежаване и разпространение на дрога. За подобно престъпление е осъждан с влязла в сила присъда. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклоним „задържане под стража“.

28-годишният П.И. от пернишкия кв. „Църква“ ще бъде съден за притежаване на наркотици. Мъжът бил проверен в края на месец юни миналата година, когато от него били иззети над половин грам марихуана и 1, 65 гр. амфетамин. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение  „подписка“

Работата по двата случая продължава.

24-годишен ще бъде съден за шофиране на автомобил без книжка.

На 27 януари тази година, в пернишкия кв. „Твърди ливади“ бил проверен лек автомобил Форд „Фокус“, шофиран от 24-годишнят В.Б. от областния град. Органите на реда установили, че младежът управлява колата без свидетелство, отнето му временно по административен ред от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Трънчанин е задържан за кражба.

Престъплението е извършено вчера, когато в с. Банкя били откраднати метални платна от частен имот, собственост на 60-годишен столичанин. След подаден сигнал, органите на реда пристигнали на място и задържали 35-годишвиет Е.М. Мъжът направил опит да открадне част от оградата на двор. Били приготвени за изнасяне метални тръби, пръти и платна. Първоначално е задържан в районното управление, но по-късно е освободен по медицинска препоръка.

Започнато е досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Трън.

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!