desni  Ние се събираме, за да намажем ските на Бойко Борисов, за да може по-бързо да се плъзне от „Дондуков“ към Банкя, заяви Атанас Атанасов.

„В Бургас сме с нашата обща инициатива „Манифест за Европа“.  Работим за това да докажем, че на България ѝ е нужна политическа алтернатива. Да не позволим в рамките на еволюцията, която ще премине ЕС да се окажем в периферията, дори отвъд нея.  Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

За срещата със симпатизаните си  на поредния експертен форум „Български манифест за Европа“, този път – на тема „енергетика“ там бяха също  лидерите на ДСБ, БЗНС и Зелените. Предсрочни избори са целта на новия политически проект, обединяващ всички, стана ясно от изявленията им.

„Покрай европредседателството се скрива това, че управлението на държавата няма визията и желанието на осигури на България принадлежност към Европа… „Само в последните дни видяхме краха, който преживяха управляващите. Първо – да скрият темата за корупцията. Второ – да осигурят прием „по втория начин“ в Шенген, въпреки че не сме си свършили работата с корупцията. И трето – убедително да започнат към една кампания за получаване на чакалня на Еврозоната“, каза още лидерът на на „Да, България“ Христо Иванов. Той заяви, че появяването заедно на водачите на партиите е ясен знак, че се върви към общ политически проект и да се покаже на хората, че страната ни може да има друг модел на управление:

„Контрастът е много силен. Само в рамките на един ден, нагло лице на олигархичния захват на медиите показа среден пръст по БНТ. С гласовете на ГЕРБ и на ДПС беше приет законът на Пеевски, който му позволява да участва в доразграбването на КТБ. Беше закрита една от последните свободни телевизии, в реално време наблюдавахме нейната ликвидация. И вицепремиер на българското правителство си позволи абсолютно неприемливи провокации спрямо гостуващ европейски депутат. Този език беше не само връх на простащината и на чалгата в политиката. Той беше откровено фашизоиден“, коментира Христо Иванов.
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов добави, че нуждата от политическа алтернатива е крещяща:
„И аз използвам вчерашния език на вицепремиера Симеонов. Ние се събираме, за да намажем ските на Бойко Борисов, за да може по-бързо да се плъзне от „Дондуков“ към Банкя. Затова се събираме, защото това е абсолютно наложително да се случи“, коментира Атанасов.
Темата енергетика, която бе обсъждана на форума, е ключова и за нас, защото докато в Европа тече технологична революция, ние развиваме стари проекти, коментира Иванов.
Имаме готовност и за предсрочни национални избори, и за местни, добави той./faktor.bg/

No comments yet... Be the first to leave a reply!