Сн.  Община  Перник

Сн. Община Перник

Евродепутатът Андрей Новаков е гостувал на пернишките ученици от Средно училище с изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“ , които са посланици на Европейския парламент. Това съобщи общинският пресцентър.
Той е представил разработената от него европейска програма за младежко предприемачество – АЛЕКО.
„Радвам се, че след десетилетия наред в Европейския съюз , е имало програми, кръстени на холандци, немци, французи, най-после има и една българска. Така че с бюджет от 1 млн. евро ще можем да изпратим повече от 100 души на три континента да се учат на занаят , на бизнес“, е обяснил евродепутатът. По думите му, това, което получава един млад предприемач от програмата е 1000 евро на месец издръжка в съответната държава и в зависимост от дестинацията – 800 или 600 евро за билет. Според Новаков всички млади хора ще могат да видят как се управлява фирма от сектора, в който те искат да се развиват.
На практика ще имат достъп до конкуренцията отвътре, допълнил Новаков и споделил, че идеята му е всички млади да се върнат по родните си места и да направят същия бизнес. И не да търсят работа, а да предлагат такава.
Пред учениците в Перник Новаков разказал своя път до Европарламента, какво иска да реализира до края на мандата си. Една от целите, които си поставя, е да разработи програма за обезлюдените райони в страната./БТА/

No comments yet... Be the first to leave a reply!