Сн. Бисер  Боянов

Сн. Бисер Боянов

  Перник. Рецидивист от Кюстендил е задържан за измама.

Наложено му е прокурорско задържане за срок до 72 часа.

Престъплението е извършено преди месеци, когато гастрольора Л.П./36 г./ отишъл да пазарува от нонстоп в гр. Перник. Поръчал си разни дребни неща и когато му били подаден от продавачката и той трябвало да ги заплати, ги грабнал и избягал. Стоката била за сумата от малко над 40 лева. След случая мъжът се укрил и бил обявен за издирване. Л.П. е криминално проявен и осъждан за кражби. Срещу него има висящи дела, които са на производство. След издирването му е привлечен като обвиняем и му е наложена прокурорска мярка за 72 ч. Ще му се иска постоянно задържане.

Брезник. Четирима са задържани за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на РУ – Брезник. Органите на реда проверили лек автомобил Опел „Корса“, шофиран от месния жител С.К./23 г./. В колата били още брезничаните Д.Й./24 г./ и 19-годишният АИ., както и перничанина Д.К./19 г./. В колата са намерени и иззети две топчета, съдържащи суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Четирима са задържани за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Брезник и работата продължава.

Трън. Жител на трънското с. Велиново застава пред съда за незаконно превозване на дървен материал.

В края на месец октомври миналата година, 42-годишният В.В. от с. Велиново превозил неканено придобит дървен материал от друг човек със собствения си автомобил. Дървесината била от вида „Дъб“, в размер на 3 куб. м. В.В. е привлечен като обвиняем по чл. 235, ал. 6 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Трън.

No comments yet... Be the first to leave a reply!