Пернишкият  депутат  от  БСП

Пернишкият депутат от БСП

Парламентарната  група на ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов (БСП) от поста му на заместник-председател на парламента. Причината е  обръщението  на  БСП  към премиера Бойко Борисов срещу организирането на „Луков марш“, в което Народният съд от 1945 г. бе наречен „едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“. По-късно   от тази оценка.

В декларацията на ГЕРБ, която бе прочетена от Тома Биков, се казва, че е станало известно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза. ‘Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ. В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, каза Биков. /Дневник. бг./

 

Ако исканата оставка не бъде подадена, още утре в 9.00 часа сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента.

No comments yet... Be the first to leave a reply!